nieuws

Deel van een gemeenschap

Mevrouw Fagoe wordt ook wel 'Didi' genoemd, dat betekent 'grote zus' in het Hindoestaans. Voor veel mensen op het dagactiviteitencentrum is ze als een grote zus. Ze leert de anderen sjoelen en rummikub spelen.

Mw._Fagoe.jpgMevrouw Fagoe maakt graag deel uit van een gemeenschap. Op het dagactiviteitencentrum Multidag voelt ze zich welkom. Haar kinderen hebben nu allemaal een eigen leven. Ze wonen in andere steden. Vroeger paste ze op haar kleinkinderen, dat was zo'n mooie tijd! Maar kleine kinderen worden groot. De oudste is nu al 29 jaar. Daar hoeft ze niet meer voor te zorgen.

Mevrouw Fagoe denkt veel aan haar kinderen. Ze heeft 8 kinderen, 18 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Ze vertelt: "Het is prettig om te weten dat ze er zijn. Ook al zie ik ze niet zo vaak. Ik wens ze in gedachten het beste toe, dat ze gelukkig en gezond leven". Mevrouw Fagoe is trots op haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen: "Zij zijn mijn rijkdom". Onlangs heeft mevrouw Fagoe samen met haar man, kinderen, kleinkinderen en lieve vrienden haar 72ste verjaardag mogen vieren. Ter herinnering hieraan hebben zij een mooi fotoboek van die dag laten maken.

roti_2_bewerkt-1.jpgMevrouw is trots op zichzelf en op haar man. Hij woont in een bejaardentehuis. Ze bezoekt hem vaak: "Hij houdt van masala. Dat neem ik voor hem mee. Maar hij kan niet meer tegen de pepers. Hij krijgt daar alleen Hollandse kost".

Op het dagactiviteitencentrum Multidag wordt regelmatig Surinaams gegeten. Onder meer danzij mevrouw Fagoe, zij heeft een van de koks Surinaams leren koken.

IMG_0464-w.jpgDrie dagen per week gaat mevrouw Fagoe naar het dagactiviteitencentrum Multidag Nijmegen. "Ik kan thuis mijn rust niet vinden. Dat doet eenzaamheid met je, dat je gaat piekeren. Daar heb ik nu geen tijd meer voor! Ik voel me bij Multidag helemaal thuis".

Op het dagactiviteitencentrum komen meerdere mensen uit Suriname. "Als we de kans krijgen praten we over Suriname", zegt mevrouw Fagoe, "en zingen we liedjes en versjes in onze eigen taal".

bloemen-panorama_bewerkt-1.jpg

nieuws

Dagbesteding voor ouderen in Nijmegen in 2015

Vanaf januari 2015 valt de dagbesteding voor ouderen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en wordt de gemeente hiervoor verantwoordeli...

Lees verder...

MULTIDAG is verhuisd

Ons kantoor zit thans op het adres:
Hatertseweg 813
6535 ZS Nijmegen

Onze dagbestedingslocatie zit op:
Van Hogendorpstraa...

Lees verder...

Medewerkers-, vrijwilligers- en stagiairesdag

Op zaterdag 26 juli jl. werd er weer een dag ter ere van de medewerkers, vrijwilligers en stagiaires van Multidag Nijmegen georganiseerd.

Lees verder...

Deel van een gemeenschap

Mevrouw Fagoe wordt ook wel 'Didi' genoemd, dat betekent 'grote zus' in het Hindoestaans. Voor veel mensen op het dagactiviteitencentrum is ze als ...

Lees verder...

Tweede prijs voor Multidag!

Op zondag 29 juni werd er voor de 19de maal op het marktterrein in Hatert een grote braderie, rommelmarkt, infomarkt en multiculturele manifesta...

Lees verder...

Kleurrijk Leven ...

Mevrouw Helouise Harpal houdt van kleuren. Als ze op het dagactiviteitencentrum Multidag aankomt gaat ze het liefst meteen daarmee aan de slag.
Lees verder...

Dag van Lindenholt

Ook dit jaar trok het wijkevenement weer duizenden bezoekers naar park De Omloop voor de 7e editie van de Dag van Lindenholt.
Samen met andere...

Lees verder...

Cliënten zelf aan het woord ...

Een van de cliënten die Multidag regelmatig bezoekt is mw. Roest. Zij heeft een actief leven.

Vroeger deed ze aan hardlopen, zwemmen en...

Lees verder...

Bezoek Multidag aan Ashna

Op 24 mei 2014 zijn cliënten en hun begeleiders van Multidag Nijmegen naar de bijeenkomst van Ashna - Hindoestaanse Werkgroep Arnhem - geweest.
Lees verder...

Dit is Dukenburg

Op zondag 18 mei van 11.00 - 16.00 uur rondom het wijkcentrum Meijhorst staat Multidag Nijmegen met een stand op de braderie in Dukenburg.
Pr...

Lees verder...

Marem Zorg Utrecht

In het kader van de sociale contacten komen achttien cliënten van de Marem Zorg uit Utrecht op 9 mei 2014 de cliënten van Stg. Multidag Nijmegen ...

Lees verder...

Koningsspelen 2014

Op 30 april organiseerden de begeleiders van Multidag een middag met allerlei spelletjes voor de cliënten. Iedereen deed enthousiast mee. Men kon ...

Lees verder...